Dr. Anže Logar zunanjo ministrico Tanjo Fajon ujel pri namernem lažnivem zavajanju

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Poslanci so na seji državnega zbora razpravljali o predlogu SDS, ki je predlagal , da tako kot Evropa tudi Slovenija Rusijo uvrsti med države, ki podpirajo terorizem. Kot je znano naša trenutna politika, med njimi tudi Tanja Fajon kot zunanja ministrica, na vse pretege želi Rusijo opravičiti njenega ravnanja oziroma njen napad na Ukrajino.

V razpravi je poslanec SDS dr. Anže Logar zunanjo ministrico Tanjo Fajon ujel na očitnem namernem in lažnem zavajanju, pri želji po nasprotovanju sprejema takšne resolucije. Kot je pojasnil poslanec SDS je Evropski parlament sprejel resolucijo, ki je obsodil napad Rusije na Ukrajino.

EU je članice in Svet Evrope pozval, da sprejmejo vse pravne okvire, ki omogočajo razglasitev Rusije za podpornico terorizma. “V okviru tega sem dolžan opozoriti na neko nedoslednost, ki si jo je spoštovana ministrica dovolila v uvodu. Rekli ste citiram: Evropski parlament ni pozval k uvrstitvi Rusije na seznam terorističnih držav, temveč je izglasoval resolucijo, ki poziva Svet Evropske unije, da oblikuje pravni okvir za uvrščanje držav med podpornice terorizma”, je pojasnil dr. Anže Logar.

Ker so bile pozvane tudi države članice, je dr. Logarja zanimalo, zakaj je ministrica pri tem to dejstvo izpustila.

Vir: Twitter