Dr. Boštjan M. Turk o aferi asistent: “Nujna posledica je, da mora Tanja Fajon odstopiti.”

Foto: Nova24TV

Prodekan Evropske akademije znanosti in umetnosti dr. Boštjan M. Turk je za Nova24TV komentiral razkritje, da je bil asistent Tanje Fajon udeležen pri izvozu blatenja Slovenije v Bruslju. Po mnenju dr. Turka gre za škandal, ki ga ne bo mogoče zamolčati, vendar je vprašanje, kdaj bodo na to odreagirali večinski mediji in kakšne bodo posledice.

Nujna posledica, ki pa jo tukaj vidim jaz, je, da mora Tanja Fajon odstopiti. Ne le, da je škodila svoji osebni integriteti in integriteti kabineta, ki ga zastopa, ampak je škodila Sloveniji“, je povedal dr. Turk. V svojem razmišljanju je dr. Turk razkritje v vmešavanje asistenta Tanje Fajon v poročilo primerjal z afero, ki jo je imel Zoran Thaler. Vendar je po njegovem mnenju v primeru Thalerja šlo za kolateralno škodo, v primeru Tanje Fajon pa gre za aktivno povzročanje škode Sloveniji in njenemu ugledu. “Neposredna posledica tega mora torej biti odstop Tanje Fajon in opravičilo Republiki Sloveniji in njenim organom. Kakršno koli vztrajanje Fajonove na tem mestu bo izjemno škodljivo tudi za njeno volilno bazo, ki nekaj takega ne bo mogla sprejeti. To je dejanje brez precedensa in korak onkraj nečesa, česar v Sloveniji še nismo doživeli,” je še ocenil dr. Turk.

Po navedbah komercialne televizije v članku “Evropski poslanci izrazili zaskrbljenost zaradi ozračja sovražnosti v Sloveniji”, naj bi delegacija Evropskega parlamenta izrazila globoko zaskrbljenost zaradi ozračja sovražnosti in globoke polarizacije v državi. Vendar je evropska poslanka Romana Tomc na to temo povedala: “Poročilo ni verodostojno. Mnenja poslancev so bila različna. Vsebino poročila bi morali potrditi vsi člani misije. Kot članica DRFMG dokumenta nisem niti videla, kaj šele, da bi ga potrdila. Pripravljalo se je za zaprtimi vrati, očitno z namenom diskreditacije Vlade RS.

Celoten članek je dostopen tukaj.

Vir: Nova24TV