Dr. Ernest Petrič za Radio Ognjišče: “Trenutno stanje je odraz dela neizkušenih ljudi na položajih in to nas lahko pripelje do zapletov in zmede”

Foto. Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

Na Radio Ognjišče so v zadnji oddaji Spoznanje več, predsodek manj gostili nekdanjega ustavnega sodnika Ernesta Petriča. Ker je Robert Golob v velikonočni poslanici navedel, da bo trenutna oblast vztrajala pri napovedanih reformah, zato po mnenju dr. Petriča javnost pričakuje dobre in premišljene rešitve.

Vendar smo po mnenju nekdanjega ustavnega sodnika in tudi nekdanjega svetovalca republike ter svetovalca predsednikov drugih držav priča delu, ki ga opravljajo neizkušeni ljudje na položajih. V oddaji je dr. Petrič še izpostavil, da je nespametno napovedovati kako se bo v kratkem vse spremenilo, a ravno temu smo bili priča s strani Roberta Goloba.

Takšno ravnanje je po mnenju dr. Petriča posledica neizkušenosti in nerazumevanja kako deluje neka država. V pogovoru je še izpostavil, da je v državi vedno potrebno spremeniti tisto kar je problematično, vendar to s tehtnim premislekom. Trenutna vlada pa je razglasila, da bo naredila vse mogoče reforme, to pa nas po njegovih besedah lahko pripelje do zapletov, nestabilnosti, nejasnosti in zmede.

Celoten pogovor z dr. Ernestom Petričem si lahko preberete tukaj.

Vir: Radio Ognjišče