Dr. Janez Šušteršič: “Napovedi novih davkov bodo najbolj prizadele srednji sloj prebivalstva”

Foto: Zajem zaslona (YouTube/TV3)

Svoj pogled na koalicijsko pogodbo na področju ekonomije je za Siol.net podat nekdanji finančni minister dr. Janez Šušteršič. Nekdanji finančni minister je mnenja, da je osnutek koalicijske pogodbe ekonomsko škodljiv. Tukaj ne gre samo za gospodarstvo ampak tudi za ljudi, sama koalicijska pogodba pa predvideva veliko stvari, ko bodo zahtevale dodatna sredstva.

Dr. Šušteršiča skrbi tudi, da nova koalicija napoveduje uvedbo novih davkov, ki po njegovo niso premišljeni in bi znali najbolj prizadeti ravno srednji sloj prebivalcev. Po drugi strani pa je to po mnenju ekonomista priložnost, da ljudje spoznajo politiko, ki jo predvsem zagovarja Levica na lastni koži in bodo videli, da to ni politika, ki si jo želijo.

V nadaljevanju si želi več premišljevanja in manj govorjenja, saj je po njegovem potrebno pripraviti rešitve za leti 2023 in 2024. Najbolj problematične vidi napovedi glede višanja porabe sredstev za celo vrsto področij in nepremišljene obdavčitve. “Obdavčiti premoženje na tak način, kot je predlagano, je nekaj, kar je lahko zelo škodljivo, ker bo ljudem samo povedalo, da je treba denar zapraviti, ne pa varčevati ali investirati,“ je za Siol.net povedal dr. Šušteršič.

Vir: Siol.net