Dr. Miha Pogačnik: “Ministrici za javno upravo ni jasno, da denar ustvarja zasebni sektor”

Miha Pogačnik. (Foto: Zajem zaslona Nova24TV)

Ne samo, da se je Golobova vlada odločila tako delavce kot delodajalce še bolj obdavčiti, sedaj želijo po besedah ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik narediti, da bi država postala zaželen delodajalce. Pri tem pa se zastavlja vprašanje zavedanja kdo financira javni sektor in kdo bo žrtev dejanske plačne reforme v javnem sektorju, ki jo napoveduje Golobova vlada.

Ministrica za javno upravo Ajanović Hovnikova je namreč napovedala, da se pogovarjajo z reprezentativnimi sindikati, katerim je ministrstvo predstavilo izhodišča za reformo plačnega sistema. V minulih dneh je že minister Levice Luka Mesec napovedal, da lahko  ljudje pričakujejo plačno reformo v javnem sektorju, ki bo davkoplačevalce stala dodatnih 800 milijonov evrov.

“Ko ministrici, sicer v skladu z mojimi pričakovanji, kot kaže, ni jasno, da denarček ustvarja zasebni sektor. Država je že zaželen delodajalec, njo in njene delavce pa preživljajo že tako do konca ožeti zasebniki,” ob takšni politiki plačnega sistema v javnem sektorju opozarja dr. Miha Pogačnik.

Ljudje takšne napovedi o privlačnosti državnih služb s strani ministrice vidijo, da bi želela Golobova vlada še bolj zaščititi zaposlene. pri tem ne sme biti nobene konkurence in pritiskov na zaposlene. Vse to kaže, da kot poudarja dr. Pogačnik se trenutna vlada ne zaveda kdo ustvarja finančna sredstva za javni sektor.

Vir: Twitter