Dr. Miha Pogačnik ministrico Asto Vrečko sprašuje, če ji gre sedaj za Jugoslavijo?

Miha Pogačnik. (Foto: Zajem zaslona Nova24TV)

Mnog Slovenci in Slovenke, ki se zavedajo pomena samostojne Slovenije in boja za ta dosežek, v zadnjih dneh z ogroženostjo spremljajo poteze vlade in kulturne ministrice Aste Vrečko. Ta je namreč na podlagi odločitve Golobove vlade, v minulem tednu “odredila” ukinitev Muzeja osamosvojitve, kar pa po mnenju mnogih pomeni enega od najbolj ne državotvornih dejanj katere koli vlade doslej.

Protestu zoper takšno odločitev vlade so se denimo pridružili tako v SDS, njihov podmladek SDM in NSi. Zanimivo je tudi, da je vlada med 62 muzeji, ki ji naj bi imeli v Sloveniji zavzela stališče, da je potrebno ukiniti ravno Muzej osamosvojitve, kjer so se zbiralo zgodovinsko gradivo o največjem dogodku oziroma najpomembnejšem v slovenski zgodovini.

Ljudje so se tako pričeli spraševati, če bo ministrica oziroma vlada šla celo tako daleč, da bo ukinila samo državo Sloveniji. Strokovnjak za mednarodno pravo dr. Miha Pogačnik je tako ministrico vprašal kar direktno: “Zdaj gre za Jugoslavijo”. 

Pred 32 leti je namreč dr. Jože Pučnik ob domoljubni zmagi na plebiscitu izrekel zgodovinske besede: “Jugoslavije ni več. Sedaj gre za Slovenijo”.  Žal pa kot kaže smo dobili vladno garnituro, ki s prezirom gleda na te pomembne dogodke v naši zgodovini in ima težnjo po nekih drugih časih, ko so se eklatantno kršile človekove pravice.

Vir: Twitter