Dr. Miha Pogačnik Tanji Fajon: “S katerimi ukrepi ste vrnili Slovenijo med “prijateljice pravne države”? Hvala za vaš molk”

Foto: Twitter (Tanja Fajon)

Samorefleksija predvsem na slovenski levici je dokaj nepoznana zadeva in kot kaže ni tudi s tokratnim udejstvovanjem stranke SD v vladi nič drugače. Kljub temu, da smo iz dneva v dan priča neizpolnitvi volilnih obljub omenjene stranke, se le ta na čelu s predsednico Tanjo Fajon, širokousti kako uspešno je njihovo delo v vladi.

Ob koncu leta kot se je pohvalila zunanja ministrica in predsednica SD Tanja Fajon, naj bi na novinarski konferenci, stranka predstavila svoje dosedanje delo. po besedah Fajonove naj bi tako vlada Roberta Goloba s pomočjo SD Slovenijo vrnila med prijateljice pravne države. Predsednica stranke se je s svojo ekipo hitela tudi hvaliti kako so dosegli uspeh v primeru Bosne in Hercegovine ter izpostavila, a naj bi bila njihova prioriteta še naprej gospodarstvo in zdravstvo.

Pri slednjem se kaj hitro zaplete, saj le malo kdo več ne ve, da je ravno ta stranka obljubljala, kako bo v primeru sodelovanja poskrbela za 30 dni do specialista. Namesto tega pa smo danes priča brisanju čakalnih seznamov, “grožnjam” zdravnikom, če ne podprejo vladnega predloga in “razpadu” družinske medicine v Ljubljani ter nenazadnje predlogom ukinjanja nujne medicinske pomoči.

Glede pravne države, pa je kritiko na račun SD oziroma zelo nazorno prošnjo podal pravni strokovnjak dr. Miha Pogačnik. “S katerimi ukrepi ste vrnili SLO med “prijateljice pravne države”? Kaj je sedaj s tega vidika bolje kot prej. Vnaprej hvala za vas molk,” je zapisal dr. Miha Pogačnik.