Dr. Milan Zver: “Jasno je, da je misija Vere Jourove v Slovenijo resnično škandal brez primere”

Foto: Zajem zaslona Twitter

Kot je sporočil evropski poslanec dr. Milan Zver se podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova kljub pozivu evropske varuhinje človekovih pravic še vedno spreneveda in skriva dokumente o njenem obisku v Sloveniji. Slovenski poslanec je ob tem še sporočil, da je evropska ombudsmanka Emily O’Reilly sporočila, da je Evropska komisija v odgovoru varuhinji navedla, da Komisija ni bila v položaju, da bi predala zahtevano interno dokumentacijo v prvotno določenem roku (29.1.2024).

https://www.milanzver.eu/clanki/evropska-komisija-skriva-dokumente-tudi-pred-evropsko-varuhinjo-clovekovih-pravic

Da gre za resno zadevo dokazuje tudi dejstvo, da je ombudsmanka Evropsko komisijo ponovno pozvala, naj čim prej objavi dokumente, ki jih je od njih zahteval evropski poslance dr. Zver.

Dr. Milan Zver je v odzivu zapisal, da Evropska komisija s skrivanjem zahtevanih dokumentov o obisku Vere Jourove v Sloveniji zdaj tudi uradno krši sklep varuhinje človekovih pravic. Ker se trenutno mandat Evropske komisije približuje koncu in ker Komisija dokumente o obisku v Sloveniji skriva že skoraj dobro leto, je jasno, da je bila misija Vere Jourove v Sloveniji resnično škandal brez primere, ki je močno vplival na krnitev medijske svobode v Sloveniji in omogočil brutalne čistke na RTV Slovenija. Ker se odgovorni na Evropski komisiji zavedajo svoje nedopustne intervencije v suverenost ene od držav članic EU, se seveda ta škandal skuša na vse pretege prikriti. A kot dodaja dr. Zver, ne bo jim uspelo. Uporabil bo prav vsa pravna in politična sredstva, da se razkrije to umazano početje samega vrha Evropske komisije.

Vir: dr. Milan Zver