Dr. Peter Gregorčič mnenja, da smo priča novi koaliciji KLU – koalicija lačnih ust?

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

V zadnji oddaji Ura moči se je voditelj Bojan Požar z gostoma pogovarjal tudi o morebitni novi vladi in Robertu Golobu. Po besedah novinarja Požarja gre pri Golobu za nekakšno mešanico med Mirom Cerarjem in Zoranom Jankoviče oziroma bolj energično “izvedenko” Mira Cerarja.

Kot poroča e-maribor je analitik dr. Peter Gregorčič ob tem prepričan, da se je pri sestavljanju nove vlade pokazalo, da se je KUL preimenoval v KLU – koalicijo lačnih ust. To naj bi izhajalo iz tega, da dejansko Golob v vlado vabi politike, ki so jim ljudje pokazali, da si jih ne želijo več za svoje predstavnike.

Po mnenju Gregorčiča je Marjan Šarec človek, ki se rad vozi z lučkami in to mu bo na tem delovnem mestu – minister za obrambo tudi omogočeno. Hkrati je prepričan, da če je kot obrambni minister preživel blefer Karl Erjavec bo tudi Marjan Šarec.

Na drugi strani je Miran Videtič izrazil mnenje, da je Bratuškova zadnje čase politično kariero gradila na upokojencih, sedaj pa je dobila ministrstvo za infrastrukturo. povsem diametralno nasprotne zadeve. Videtič je še prepričan, da bosta v vladi tiho in bosta delala kar jima bo naročeno.

Vir: e-maribor