Lani je družba Golte ustvarila blizu dva milijona evrov prihodkov, kar je največ v zadnjih desetih letih. Spletni portal Novi tednik poroča, da je kljub temu imela izgubo. Koliko je izguba znašala direktor Mitja Terče ne razkriva, poudarja pa, da v podjetju sledijo načrtom in ciljem za zagotavljanje finančne stabilnosti.

Kot poroča Novi tednik so v minuli sezoni zabeležili 109 smučarskih dni, minula sezona je bila po besedah direktorja povprečna. So pa v primerjavi s prejšnjo sezono prodali več sezonskih in tedenskih vozovnic, vendar mnogo manj dnevnih. Računali so pred začetkom zime, da bodo prepeljali 80 tisoč smučarjev, vendar so jih le 56 tisoč, kar je za 11 tisoč manj kot v sezoni 2017/2018.  Mitja Terče je prepričan, da če ne bi imeli dobre gostinske in nastanitvene prodaje, samo od prodaje vozovnic te zime ne bi mogli preživeti. Lani decembra do na Golteh odprli 12 apartmajev. Še 24 jih gradijo, v naslednji sezoni bodo nekaj denarja vložili tudi v zasneževanje in bodo mnogo prej zasnežili nekaj prog. Tudi dve sodobni štirisedežnici želijo zgraditi, le-ti bosta nadomestili vlečnico in dvosedežnico.

Na Golteh upajo, da bodo projekt končali do naslednje zime, v kolikor jim to ne bo uspelo, pa vsaj eno leto kasneje. Trenutno so v podjetju usmerjeni v poletno sezono. Konec prejšnjega meseca so odprli zipline progo in plezalno steno na hotelu.

Vir: nt-rc.si