Družba HSE tudi ranljivim skupinam v Šaleški dolini donirala 40 tisoč zaščitnih mask, v Sloveniji skupaj 170 tisoč

Foto: HSE

S Holdinga Slovenske elektrarne, so sporočili, da so v teh dneh donirali 170 tisoč zaščitnih mask. Zaščitne maske je družba donirala v regijah kjer delujejo s svojo proizvodnjo električne energije.

Največ mask so v družbi namenili Zasavju kjer so donirali 50 tisoč zaščitnih mask. Po 40 tisoč zaščitnih mask so namenili Podravski regiji, Goriški regiji in Šaleški dolini. Zaščitne maske so tako namenjene humanitarnim, rekreativnim in mladinskim društvom, šolam, vrtcem, invalidskim organizacijam in številnim drugim, predvsem ranljivim skupinam prebivalstva in tistim, ki so s temi skupinami v stiku.

To je druga večja donacija družbe HSE v času epidemije, ki so jo izvedli v povezavi s covid-19. Prvo donacijo so izpeljali marca 2020, ko so UKC Ljubljana podarili dva respiratorja za delo z bolniki, ki so imeli najtežji potek bolezni.

“Matic Naglič, vodja službe za korporativno varnost skupine HSE, ki skrbi za distribucijo mask, pojasnjuje, da imajo maske potrebne certifikate, uporabne pa so do konca leta 2022”, so v HSE zapisali v izjavi za javnost.

Uredništvo