Družba Simbio sporoča: Pripravite nevarne odpadke! Začenja se akcija Nevarno na varno

Foto: Simbio

Z današnjim dnem v družbi Simbio pričenjajo s spomladansko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev Nevarno na varno. V ta namen bodo na pot poslali premično zbiralnico za zbiranje nevarnih odpadkov skupaj z ekipo. Razpored kdaj in kje bo stacionirana zbiralnica so vsa gospodinjstva prejela po pošti, hkrati ga lahko najdete tudi na njihovi spletni strani.

Akcija se začenja danes na območju občine Šentjur, natančneje v Loki pri Žusmu, od tam pa se bo zbiralnica selila po vseh občinah iz katerih odpadke odvaža družba Simbio. Akcija se bo v tem terminu zaključila 3. junija v Gotovljah, jeseni pa jo bodo ponovno v družbi poslali na pot.

Foto: Simbio

V premično zbiralnico lahko tako prinesete lak za nohte, sprej za lase, stara zdravila, baterijske vložke, ostanke barve in lakov ter njihovo embalažo. Zbiralnica je namenjena tudi odlaganju kartuš, tiskalnikov, pametnih ur, termometrov, varčnih sijalk, injekcij, jedilnih in motornih olj, akomulatorjev, računalnikov, škropiv in pesticidov. Odpadke bodo sprejemali člani ekipe, ki bodo potovali z zbiralnico in jih odložli na varna mesta.

Uredništvo