Z razvojen družbenih omrežij, so le-ta postala tudi orodje nekaterih za izlivanje jeze in gneva. Njihova uporaba med drugim omogoča tudi anonimno uporabo in to določeni posamezniki izkoriščajo za obračun z drugače mislečimi. V zadnjem obdobju je eden takšnih profilov registriran tudi pod nazivom Ermin Rizvanovič, na katerem je mogoče najti mnoge žaljive zapise ter tudi grožnje s smrtjo. Tako lahko na omenjenem profilu najdemo zapis: “Klerofašiste v parlament in zakurit,” ob tem pa žal mediji takšnih zapisov ne obsojajo in izpostavljajo.

Da prihaja do takšnih izlivov jeze in gneva je v veliki meri krivo, da nekatera omrežja grožnje in žaljenja do drugače mislečih ne omejujejo, žal pa tudi v medijih takšna ravnanja ostajajo neizpostavljena. S takšnim ravnanjem lahko družba dobi predstavo, da je takšen nivo komunikacije spremenljiv tudi, če gre za grožnjo s smrtjo.

Žal se v večini primerov takšnih primerov ne loti niti tožilstvo, ki bi moralo dati jasen signal, da takšno izražanje ni primerno v družbi.

Foto: Twitter

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir:Demokracija

Uredništvo