Državljani, Urška Klakočar Zupančič vam sporoča – Državni zbor to sem jaz?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Bojan Požar)

Kljub dejstvu, da državni zbor v zadnjem sklicu sestavlja 5 različnih strank in 90 poslancev, si ga kot kaže predsednica Urška Klakočar Zupančič predstavlja kot – Državni zbor to sem jaz? To nenazadnje kaže njena sola akcija v primeru obravnave ovele Zakona o RTV Slovenija, ko je kar sama odločila, da bo na Ustavno sodišče podala zahtevo o izločitvi sodnika ddr. Klemena Jakliča.

Pri tem ne bi bilo nič nenavadnega, če to ne bi storila v imenu Državnega zbora in kot izhaja iz dopisa v imenu poslancev. Klakočar Zupančičeva se pri tem sklicuje na to, da naj bi bil državni zbor stranka v postopku in bi ona imela takšno pravico. Pri tem je najbolj zaskrbljujoče dejstvo, da poslanci opozicije o tem dopisu s strani Klakočar Zupančičeve niso bili obveščeni oziroma o tem ni bila opravljena nobena razprava.

“@Drzavnizbor je 90 poslancev. Na US je pisala predsednica DZ brez vedenja poslancev. Vsaj v @PS_SDS o tem nismo bili obveščeni do danes do objav v medijih. O izločitvi katerega koli sodnika, DZ ali njegovo matično telo ni nikoli odločalo,”  je ob takšnem ravnanju opozorila vodja Poslanske skupine SDS Jelka Godec.
Vir: Twitter