Državljani, vlada vam sporoča: Kdo pravi, da je Planica prazna in predraga, naši so ves čas gor?

Vlada v Planici. (Foto: Twitter)

Cene vstopnic in vseh ostalih storitev na Svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplina, ki te dni poteka v Planici, so bile v zadnjih dneh v mnogih medijih že nič kolikokrat izpostavljena tema. Da je bil celoten projekt okoli ponudbe zastavljen nekoliko zgrešeno nenazadnje dokazuje tudi priznanje organizatorja, da pričakuje prepolovitev prvotnih napovedi obiskovalcev.

Cene vstopnic so že pred začetkom svetovnega prvenstva burile duhove, vendar so takrat še vedno skušali prikriti težave, ki bi jih takšne cene prinašajo. Sedaj se je izkazalo, da so težave tudi pri visokih cenah gostinskih storitev in nastanitvenih storitev. Tako Planica namesto polnih tribun v svet pošilja sliko praznih prizorišč in malega števila gledalcev.

Vendar kot kaže to ne moti trenutne vlade Roberta Goloba in njegove ministrske ekipe. Urad vlade za komuniciranje je namreč s ponosom objavil, da načrtujejo še tri dogodke v času svetovnega prvenstva. Tako bodo pripravili še tri okrogle mize, na eni od teh bo sodeloval tudi minister Matjaž Han, vodja Urada Republike Slovenije za komuniciranje Petra Bezjak Cirman. Pred tem so se v Planici “kazali” predsednik vlade Robert Golob, novi notranji minister Boštjan Poklukar in predsednica republike Nataša Pirc Musar.

“Kdo pravi, da #Planica2023 je prazna (in predraga). Saj naši so ves čas gor. Danes, jutri, petek,” je na to temo dejal novinar Bojan Požar.

Vir: Twitter