Dušan Vučko svojim zaposlenim razlaga, da je direktor DVK lahko samo on in nihče drug, ker ima podporo politike

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Pred dnevi je v javnost prišla informacija, da bo direktor službe Državne volilne komisije (DVK) Dušan Vučko odpustil pomočnico direktorja za organizacijo in izvedbo volitev na DVK Nino Mujagić. Mujagićeva je po poročanju Nova24TV na svojem Facebook profilu zapisala, da bo po 35 letih dela na volitvah ostala brez zaposlitve. Sklep o izredni odpovedi še ni pravnomočen, Mujagićev pa je napovedala, da se bo na zadevo pritožila. Za izredno odpoved naj bi bil kriv spor med Nino Mujagić in Dušanom Vučkom glede postavitve logotipa Nove Slovenije na glasovnico letošnjih državnozborskih volitev. Vučko je krivdo za nastalo situacijo pripisal Mujagićevi.

“Da želi direktor odgovornost za slabo izvedbo letošnjih volitev zvaliti name, je jasno že iz tega, da je vseh 27 let mojega dela na DVK – 35 let imam delovne dobe, prej sem bila zaposlena na takratnem Republiškem sekretariatu za pravosodje, v okviru katerega je bila tudi služba DVK – ocenjeval kot odlično,” je v intervjuju za Domovino poudarila Mujagićeva. V intervjuju za Domovino je pomočnica direktorja za organizacijo in izvedbo volitev novinarju Luki Svetini razkrila mnogo podrobnosti glede direktorja DVK v zvezi z ravnanje z zaposlenimi. Pritiski nanjo so bili tako veliki, da je trenutno na pomirjevala.

V tem primeru naj ne bi šlo za osamljeni primer, saj je Nova24TV že pred časom pridobila informacije, da naj bi ene od zaposlenih, ki je zapustila DVK doživljala spolno nadlegovanje s strani Dušana Vučka. “Pri letošnjih volitvah sem, preden sem zaradi mobinga in psihičnih pritiskov odšla na bolniško (13. aprila 2022), več kot 80 odstotkov potrebnega dela za izvedbo glasovanja opravila, pa je kljub temu prišlo do kar nekaj napak, ki pa so nesprejemljive iz organizacijskega vidika,” je za Domovino povedala Mujagićeva, ki meni, da so najpomembnejši člen pri izvedbi volitev t. i. okrajne volilne komisije in volilni odbori.

Foto: Nova24TV

“Njegov odgovor je bil jasen, direktor je Dušan Vučko in bo to toliko časa kolikor bo želel, saj je to politična funkcija in on ima podporo politike. O njegovem odnosu do zaposlenih v službi DVK bi znale veliko povedati tudi ostale zaposlene , če ne bi bile v strahu pred izgubo službe. S sedanjim postopkom proti meni pa je učinek ustrahovanja ostalih zaposlenih sigurno dosežen. Na internih sestankih je direktor ponavljal, da zaposlene ne smejo pozabiti, kdo je direktor, da on daje usmeritve in navodila, in naj prenehajo hoditi k meni po usmeritve,” je povedala Mujagićeva, ki ji je Vučko celo prepovedal, da se še naprej podpisuje s trdim č-jem.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV