V Domu starejših Šentjur so minuli petek slovesno obeležili 20-letnico doma, ki je v vseh teh letih dobil toplino in domačnost. Po poročanju Kozjansko.info je Dom starejših Šentjur vrata prvim obiskovalcem odprl 1. julija 1999. V svojih dvajsetih letih delovanja je Dom starejših postal neločljivi del lokalne skupnosti v občini Šentjur.

Praznovanja šentjurskega doma starejših se je udeležilo lepo število obiskovalcev. Direktorica doma mag. Vesna Razboršek je spregovorila in navzoče na začetku pozdravila. Slovesnosti se je udeležila tudi predsednica Upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenij, mag. Melita Zorec. Tudi državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Urban Krajcar je spregovoril zbranim. Z gosti je nekaj besed delila tudi zaposlena v domu Darja Mlinarič, stanovalka Vida Koprivc ter sin ene izmed stanovalk Jure Klepec.

V letu 2017 je Dom upokojencev Šentjur prestopil nov mejnik na poti razvoja, odprli so vrata večgeneracijskega Centra pod Vrbco. To je bil jasen in konkreten korak v lokalno skupnost, saj so dobili prostor, kjer se na delavnicah, predavanjih in izobraževanjih srečujejo otroci, mladostniki, študentje, starši, srednja generacija in starejši.

Prisotni so bili ob koncu programa povabljeni v prostore Centra pod Vrbco, kjer so si lahko ogledali razstavo izdelkov in slik, utrinkov iz poletnih otroških delavnic in čudovit Kneippov park. Gostje pa so si na hodnikih doma lahko ogledali še fotografije najbolj iskane fotografinje Urške Premik, ki je postala znana s sklopom slik svoje 83-letne babice. Pevski zbor stanovalcev imenovan Vedno mladi, ki jih že tretje leto vodi Milena Kajtna,  je sklenil praznovanje.

M.I.