Dve preiskovalni komisiji, dve zaključni poročili, ki kažeta na korupcijo v slovenskem zdravstvu – Borut Mekina iz Mladine pa twitter sceno sprašuje, če kdo ve za korupcijo v zdravstvu

Borut Mekina - Mladina. (Foto: Zajem zaslona YouTube)

Življenje prinaša samo dve izbiri ali ne veš ali pa ne želiš vedeti in slednja se v določenih primerih kot kaže pojavlja Borutu Mekini iz Mladine. Sicer pa se na temo, ki jo je odprl morda odpira tretja opcija, da ne smeš vedeti. Sam namreč ne ve ali je doslej poznan kakšen primer iz slovenskega zdravstva glede suma korupcije.

Kot pri mnogih pričah v določenih preiskovalnih komisijah, predvsem v preteklosti, se tudi sam Mekina morda sooča z izgubo spomina. Slovensko twitter sceno je namreč spraševal, če pozna kakšen koruptiven primer iz slovenskega zdravstva in mu naj tega tudi pošlje.

Žal je kot kaže novinar Mladine pozabil, da sta v zadnjih dveh mandatih potekali dve preiskovalni komisiji, ki sta obe delo zaključili z zaključnim poročilom, kateri sta nakazovali na skoraj očitne primere koruptivnih dejanj v slovenskem zdravstvu. V enem primeru – žilne opornice, se je pojavil celo sum, da se denar pretaka ravno v medij za katerega sam tudi dela. Druga preiskovalna komisija pa je sprejela tudi spremembo Zakona o javnem naročanju, kateri bi po novem preprečeval anomalije na področju nabave medicinske oprema v našem javnem zdravstvenem sistemu.

Na pisanje Mekine so se odzvali tudi v SDS, kjer so novinarju prijazno posredovali povezavo do zaključnega poročila preiskovalne komisije o žilnih opornicah. S tem so mu posredovali gradivo, da bo lahko tudi sam preučil določene sporne posle v našem zdravstvenem sistemu.

Vir: Twitter