Dvojna merila novinarskih sindikatov – protestira se samo za naše! Zakaj niso organizirali proteste za Pavleta Ravnohriba, ko je pred leti ostal brez zaposlitve?

Foto: Twitter in YouTube

Po tem, ko so Marcelu Štefančiču na RTV Slovenija pokazali, kaj si mislijo o njegovem delu in hujskaštvu, so v zrak skočili domnevno “neodvisni” sindikati in mediji, ki se razglašajo za neodvisne. V resnici pa so pokazali, da se jim gre samo za človeka, ki s svojimi stališči vneto in vehementno brani njihove interese in “ščuva” proti drugače mislečim.

Tako smo v zadnjih dneh priča polno nekim protestom in pismom v katerih navajajo, da s tem, ko je RTV Slovenija prekinila sodelovanje z Marcelom Štefančičem lahko po njihovem pade tudi RTV Slovenija. Gre za neke vrste izsiljevanje, saj pri toliko zaposlenih kot jih premore RTV Slovenija ne more vse biti odvisno od enega človeka. Z zamenjavo voditelja se lahko spremeni le koncept oddaje.

Vendar je zanimivo še nekaj povsem drugega. Kdo med nami se ne spomni legendarnega voditelja na RTV Slovenija Pavleta Ravnohriba? Pred leti je zaradi po mnenju vodstva spornega oglasa, za katerega se ve kateri politični opciji je pripadalo, prav tako pristal na “cesti”. Takrat ni nihče s strani sindikatov in medijev protestiral in opozarjal, da lahko s to potezo pade RTV Slovenija, sedaj bi pa zaradi očitno politično usmerjene oddaje na nacionalni televiziji ta lahko propadla.

Žal v Sloveniji v 21. stoletju na nacionalni televiziji še vedno nekateri niso sposobni sprejeti medijskega pluralizma in se soočiti z različnimi pogledi, ki jih imajo ljudje in na podlagi argumentov odločati o ustreznosti in neustreznosti posameznikov.

Vir: Twitter