Dvojna merila slovenskega sodstva? Medtem, ko kadre globoke države kot po “tekočem traku” oproščajo, demokratom nalagajo kazni

Foto: Zajem zaslona (YouTube - GZS)

Medtem, ko je sodišče Janeza Janšo zaradi domnevno žaljivega tvita obsodilo na trimesečno zaporno kazen, je včeraj sodišče v Novi Gorici oprostilo nekdanjega predsednika uprave koncerna Kolektor Stojana Petriča in štiri soobtožene v primeru prevzema podjetja Etra 33. Specializirano državno tožilstvo je zaradi domnevnega oškodovanja podjetja v višini 1,8 milijona evrov za Petriča zahtevalo dve leti in šest mesecev zaporne kazni, za ostale soobtožene pa od dveh pa do enega leta.

Pri tem se zastavlja vprašanje, če je sodišče z zmago levice na zadnjih državnozborskih volitvah dobilo potreben zagon, za oprostitev vseh kadrov globoke države? Zgoraj zastavljeno vprašanje je še toliko bolj na mestu, če sodišče nekoga obsodi za nekaj zapisanih besed, druge, ki prihajajo iz “prave” politične opcije pa kot “po tekočem traku” oproščajo.

Na okrožnem sodišču v Novi Gorici se je pred dnevi namreč nadaljevalo sojenje Stojanu Petriču – predsedniku oprave koncerna Kolektor in štirim soobtoženim zaradi prevzema podjetja Etra 33. Tožilstvo je v obtožnici Stojanu Petriču, Tomažu Kmeclu, Urošu Stabeju, Petru Novaku in Metodu Smrekarju, da naj bi vodstvenima predstavnikoma v družbi Etra 33 pridobili 1,8 milijona evrov premoženjske koristi.

Ob vsem tem je potrebno še povedati, da gre v primeru Petriča za vodilno osebo v podjetju Kolektor, ki je pridobilo projekt gradnje 2. tira. Hkrati lastniško obvladuje tudi Delo, ki je skozi svoje poročanje pomagalo do izvolitve Robertu Golobu. Bo to prineslo dodatne anekse in zaslužke za Kolektor?

Vir: Nova24TV