Edvard Kadič: “Ali bi se Tina Gaber lahko nehala vtikati tudi v ekonomijo DARS-a?”

Foto: DARS

Kljub draginji na vsakem koraku, vas bo kot kaže država sedaj “udarila” še pri ceni uporabe avtocest. Iz dneva v dan se kaže, da je z Golobovo vlade vse več in več potrebno za državno blagajno, ki jo je potrebno polniti na račun davkoplačevalcev.

Že dvakrat je Golobova vlada preprečila, da bi se vozili bistveno ceneje, saj je raje kot bistveno znižanje cen goriva, poskrbela za dvig trošarin. Sedaj bo morda podprla predlog o 6,8 odstotnem dvigu cen vinjet, saj Ministrstvo za infrastrukturo že podpira takšne predloge. Tako potem državljani občutijo politiko neizvoljenih predstavnikov ljudstva?

Tako bi se cena letne vinjete za osebna vozila iz 110 evrov zvišala na 117 evrov, mesečna iz 30 evrov na 32 evrov in tedenska iz 15 evrov na 16 evrov. S tem bi vlada poskrbela še za eno podražitev v vrsti, ki so se zgodile pod Golobom. “Vinjete se bodo podražile. Ali bi se Tina Gaber lahko nehala vtikati tudi v ekonomijo DARS-a?” S temi besedami je takšno vest komentiral politični analitik Edvard Kadič.

Vir: Twitter