Edvard Kadič: “Čemu je namenjena oddaja Politično? Službi Tanje Gobec?”

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Takoj po osvoboditvi RTV Slovenija s strani Roberta Goloba, ki jo je dovolilo Ustavno sodišče, so se na ekrane vrnili nekateri stari kadri. Ne gre za katerekoli kadre, apak izkljubno kadre strogo namenjeni profilu leve politične opcije. V to kategorjo se uvršča tudi Tanja Gobec, ki je to s svojimi gosti po prihodu nazaj tudi pokazala.

Vodstvo RTV Slovenija, ki ga je po prihodu na oblast zamenjala Golobova vlada je presodilo, da so oddaje Politično sami sebi namen, zato so jih ukinili. Danes se to več kot očitno kaže, saj kot ugotavlja politični analitik Edvard Kadič je oddaja namenjena izključno službi Tanje Gobec. Tudi tokrat se je namreč odločila, da bo v oddajo povabila predsednika poslankse skupine Gibanja Svoboda Boruta Sajovica.

Ta je razpravljal o tem kako naj ne bi smeli imeti funkcionarji popoldanskega s.p.-ja hkrati pa verjetno pozabil na petinsko delo tudi njihovih ministrv ter nenazadnje lastniškega deleža predsednice DZ-ja. Tega je namreč imela do nedavnega. Hkrati pa je Sajvic zanikal, da bi Klakočar Zupančičeva ddr. Klemena Jakliča pozvala k odstopu.

Vir: X