Edvard Kadič: “Danes ne gre več za delitev na leve in desne, ampak za nore in normalne”

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Ob prebiranju zadnje kolumne političnega analitika Edvarda Kadiča, se zazdi, da je avtor želel bralcem prikazati kako smo prišli do točke, ko je družba popolnoma skrenila s poti. Po besedah Kadiča se nam to dogaja predvsem zato, ker se kod družba ne zavedamo, da otroci ne sledijo navodilom oziroma priročnikom ampak se zgledujejo po starejših v družbi.

“Ljudje se večinoma učimo tako, da zrcalimo oz. posnemamo obnašanje drugih. To je naš primarni način učenja,” razmišlja Edvard Kadič. V nadaljevanju poudarja, da nam do odločitev v življenju pa naj si bodo to slabe ali pa dobre tlakujejo drugi s svojim zgledom, ki pa ga dajo z ravnanjem.

V nadaljevanju se dotakne teme spoštovanja, ki ga pod to vladno garnituro tako radi slišimo. Vendar pri tem avtor pojasni, da moramo spoštovanje pokazati in ne o njem samo govoriti, ampak ravno temu smo danes priča. Nobenega pozitivnega signala otroci ne bodo dobili, če se nam dogaja, da vplivna umetnica preklinja določene politike, jih primerja s podganami, za nameček pa še izvede aktivistični performans ob kulturnem prazniku in cela dvorana pred televizijskimi kamerami to pospremi s stoječim ploskanjem.

“Nor je tisti, ki to podpira, ki temu ploska in ne tisti, ki se nad tem zgraža in v tem teatru absurda ne želi sodelovati. Danes ne gre več za delitev na leve in desne, gre za delitev na nore in normalne,” pojasnjuje Edvard Kadič.

Celotno kolumno Edvarda Kadiča si lahko preberete tukaj.

Vir: Portal24