Edvard Kadič: “Dejstvo, da imamo z Golobovo vlado enake besede vladajoče klike kot pri Šarcu, je samo po sebi naravnost tragikomično”

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

V nedeljski kolumni je politični analitik in strokovnjak za komuniciranje Edvard Kadič pojasnil, da samozavesten nastop v javnosti še ne naredi državnika. Da se nam takšna praksa dogaja je že leta 2019 opozoril Kadič in žal ugotavlja, da smo leta 2021 z Golobovo vlado dobili enako zgodbo.

Takrat – leta 2019 je namreč opozoril, da določeni posamezniki v vladi in prav tako Marjan Šarec kot predsednik vlade s svojimi nastopi zganjajo teater, s čimer prikrivajo manjko vsebin.

“Dejstvo, da imamo danes z Golobovo vlado praktično enak problem s sosedi in enake besede vladajoče klike kot pri Šarcu in njegovi vladi, je samo po sebi naravnost tragikomično,” razmišlja Edvard Kadič. V nadaljevanju je pojasnil, da je denimo že pred 30 leti imel Ivan Kramberger veliko vrlin ki so ključne za pravega državnika. Žal je to pri nekaterih vzbujalo velike strahove, ker jih je ogrožal. Celotna kolumna vam je na voljo tukaj.

Vir: Portal 24