Edvard Kadič: “Globa Romanu Vodebu za komentiranje aktualne politike in njenih akterjev pomeni točno to, prehod v aktivni fašizem”

Foto: Zajem zaslona / YouTube (TV3)

Ena od najpomembnejših novic v ponedeljek je bila vsekakor ta, da je Roman Vodeb zaradi svojega stališča v oddaji dobil kazen 250 evrov. Kazen bi si naj Vodeb po mnenju policije prislužil, ker naj bi užalil predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. In s tem smo zopet pri teh nesrečnih dvojnih vatlih pod Golobovo vlado.

Na spletu so se tako pojavila opozorila, da gre za nesprejemljiv poseg v svobodo govora, saj je šlo za komentar oziroma stališče posameznika. “Res je. Globa komentatorju Romanu Vodebu  za komentiranje aktualne politike in njenih akterjev pomeni točno to, prehod v aktivni fašizem. Smo na pragu nečesa novega, GolobFašizma, ki bo Slovenijo potegnil ne le navzdol stran od demokracije, temveč mogoče celo v državljansko vojno. Desnica to ves čas opozarja, levica pa se s svojimi pr janšizem floskulami slepi do onemoglosti. Demokracije je zagotovo počasi konec,” je kritičen do takšnih zadev Edvard Kadič.

Do takšnih odločitev je kritičen tudi novinar Bojan Požar. Sam si je zastavil vprašanje, kaj bi se dejansko zgodilo, če bi pod vlado Janeza Janše policija izdala globo Draganu Petrovcu, po sočnem televizijskem komentarju. pri tem opozarja, da je terminologija Petrovca še “hujša” kot Romana Vodeba. Novinar Požar je pri tem še opozoril, da ima Roman vodeb sedaj na voljo pravna sredstva vse od Vrhovnega in Ustavnega sodišča ter vse do Evropskega sodišča za človekove pravice.

Vir: Twitter