Edvard Kadič: “Han je gospodarski čudežni otrok”

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Politični analitik in komentator Marko Pavlišič je na socialnem omrežju po zadnji seji vlade Roberta Goloba objavil nekaj sprejetih odločitev, ki jih je povezal v nit. Končno ugotovitev pa je prav tako politični komentator Edvard Kadič označil kot ugotovitev: “Han je gospodarski wunderkind.”

Marko Pavlišič je kot prvo “zanimivo” odločitev vlade izpostavil, da boste lahko po novem uveljavljali odškodnino za škodo, ki vam jo bo povzročila umetna inteligenca. V nadaljevanju je izpostavil o upravljanju, ohranjanju, in nadzoru, ki se uporabljajo na območju zajetem v južnem Indijskem oceanu. “Vlada podpira stališče glede ribolova v južnem Indijskem oceanu. Slovenska oceanska ribolovna flota ne bo imela problemov,” je takšno odločitev komentiral Pavlišič.

Kot zadnjo “najpomembnejšo” odločitev pa je izpostavil vzpostavitev redne letalske linije med Republiko Slovenijo in Mongolijo. Po besedah ministra Hana naj bilo to v interesu letalske industrije, Pavlišič pa ironično dodaja, da bodo lahko hodili slovenski ribiči loviti v Indijski ocean.

Politični analitik Edvard Kadič pa močno dvomi, da bi bilo to v gospodarskem interesu obeh držav, kot zagotavlja minister. Zaradi takšne odločitve Kadič ministra Hana označuje za čudežnega otroka gospodarstva. “Vzpostavitev redne letalske linije z Mongolijo? V gospodarskem interesu obeh držav? Han je gospodarski wunderkind,” je zapisal Han.

Vir: Twitter