Edvard Kadič: “Iskreno upam, da Snežič zasuje tudi FURS s tožbami za napad nanj in na svobodno podjetništvo v Sloveniji.”

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Vse kaže, da smo pod Golobovo vlado priča poskusom vdora v vse družbene podsisteme in nenazadnje tudi državne institucije. Eden zadnjih takšnih dogodkov je kot kaže vdor tudi na Finančno upravo Republike Slovenije? Priča smo kot kaže kontroli nad oglaševanjem možnosti registracije podjetja v tujini s strani slovenskega podjetnika.

Kot poroča RTV Slovenija naj bi namreč FURS pod drobnogled vzel oglase, ki jih je imelo podjetje Roka Snežiča po Sloveniji in bi naj vabili k odprtju podjetij v Bosni in Hercegovini. Kot pojasnjujejo na FURS-u bi lahko šlo za utajo davkov s takšnim poslovanjem, na drugi strani pa so mnogi prepričani, da gre za poseg v svobodno podjetništvo.

“Iskreno upam, da Snežič zasuje tudi FURS s tožbami za napad nanj in na svobodno podjetništvo v Sloveniji. Neverjetno, kaj si Golob&Co. privošči,” je takšno dejanje ocenil politični analitik Edvard Kadič. Da gre za očitno potezo predsednika vlade je prepričan tudi Janez Janša, ki meni, da gre celo za osebne obračune, skozi moč oblasti.