Edvard Kadić mnenja, da Golobov popis cen osnovnih živil, predstavlja teater absurdnosti

Nakup živil. (Foto: Pixabay.com)

Medtem, ko državljanke in državljani vsakodnevno občutijo dvig cen življenjski stroškov, jih želi vlada prepričati v nasprotno. Nič drugače se Golobova vlada kot kaže ne obnaša pri osnovnih živilih oziroma po popisu cen, ki ga je uvedla po njenem v boju z draginjo.

Vlada oziroma njihove službe za stike z javnostmi se namreč hvalijo, da naj bi ponovno zaznali znižanje cen osnovnih živil. Tako naj bi denimo pri enajstem popisu osnovnih živil zaznali, da so se osnovna živila ponovno pocenila in naj pri šestih prodajalcih znašala samo še 40,30 evrov.

Pa se to res dogaja?

Po podatkih vlade se naj od zadnjega popisa najbolj pocenili sir, testenine in olje, medtem, ko so se cene mleka, moke, govejega mesa in kruha dvignile. Kljub tem podatkom se postavlja vprašanje, če ljudje dejansko občutijo pocenitve, ki jih navaja vlada, ali je njihovo življenje vsak dan dražje. Politični analitik Edvard Kadić takšno navajanje podatkov vlade ocenjuje kot teater absurdnosti, saj dvomi, da smo priča takšnim cenam kot jih navaja vlada.

Vir: Twitter