Edvard Kadič: “Ne bi me presenetilo, če bi ta vlada predlagala tudi odpravo slovenske osamosvojitve”

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Iz dneva v dan smo lahko priča kako trenutna oblast govori ljudem eno, že v istem trenutku pa počne ravno nasprotno. Nič drugače se ne obnašajo v primeru zgodovine, saj samo, če pogledam zadnjo izjavo predsednice državnega zbora, ki je dejala, da se zgodovina ne sme potvarjati, sami pa počno ravno te stvari.

Že na začetku mandata je ministrica za kultur Asta Vrečko hitela z ukinitvijo Muzeja slovenske osamosvojitve, ker o takšnem muzeju naj ne bi bil dosežen širši konsenz. Nekaj mesecev kasneje se ista ministrica udeleži prireditve na Čebinah, kjer se poklonijo ustanovitvi Komunistične zveze. V zadnjih dneh se vlada Roberta Goloba odloči, da se kipe Josipa Broza Tita vrne v protokolarni park Brda pri Kranju, ker naj bi njihovo odstranitev predlagala vlada Janeza Janše brez vsake podlage.

Za konec se oglasijo še v SD in predlagajo ukinitev Dneva spomina na žrtve komunizma in to kljub temu, da ljudi ves čas prepričujejo, kako se borijo za obsodbo vseh totalitarnih režimov. “Ukinitev Muzeja osamosvojitve, ukinitev Dneva spomina na žrtve komunizma, vračilo kipa Tita na Brdo, logično sledi – Ne bi me presenetilo, če bi ta vlada predlagala tudi odpravo slovenske osamosvojitve,” takšno ravnanje Golobove vlade ocenjuje politični analitik Edvard Kadič.

Vir: Twitter