Edvard Kadič: “Nova stopnja politike. Politik bo skrbel za korektno izvedbo volitev?”

Foto. Zajem zaslona (YouTube)

Še ko je Državno volilno komisijo vodil Dušan Vučko so se večkrat pojavljali dvomi o političnem vmešavanju v delo omenjene komisije. Ko je Vučko napovedal svoj odhod s tega mesta, so politični analitiki pričeli ugibatiali bo politika “nastavila” svojega človeka na ta položaj. Že takrat se je namreč pričelo ugibanje o tem, da bi lahko položaj zasedel Igor Zorčič.

Iztekajoči teden pa so ta ugibanja dobila epilog in nekdanji poslanec SMC in celo predsednik Državnega zbora je res zasedel ta pomemben položaj. Tako je DVK na svoji 65. seji, ki je potekala 7. decembra za novega direktorja imenovala Igorja Zorčiča. Politični analitik Edvard Kadič je ob tem zapisal: “Politik bo skrbel za korektno izvedbo volitev?” Poleg tega pa dodal, da gre za naslednji krog politike.

S svojim zapisom se je odzval tudi Tilen Majnardi, ki ga čudi, da pogoj za zasedbo takšnega položaja ni razkritje politične izpostavljenosti. Kljub vsemu je prepričan, da to je, vendar je trenutna garnitura to nekam založila. Novinar Bojan Požar pa je prepričan, da je s tem Zorčič politično razkrit. Hkrati pa mu je smešno, da se nekdanji predsednik DZ poteguje za takšen položaj.

Vir: X