Edvard Kadič o Golobovem odgovoru o spornem nakupu računalnikov: “Če bi bil manj na dopustu, bi mogoče celo kaj slišal.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Andrej Hoivik)

V ponedeljek se je s poslanskimi pravšanji predsedniku vlade in ministrom pričela seja Državnega zbora. Ker že od konca lanskega leta Slovenijo pretresata kar dve aferi njegovih ministric, se je velik del vprašanj Golobu nanašal tudi na to temo. Poslanci so tako od premierja želeli izvedeti kakšno je njegovo stališče okoli spornega nakupa stavbe na Litijski s strani Dominike Švarc Pipan in ter nakupa 13 tisoč računalnikov s strani Emilije Stojmenove Duh.

Kot se je v oddaji Kdo vam laže izrazil voditelj Boris Tomašič se je Golob bolj obnašal kot, da bi on poslancem zastavljal vprašanja, kot pa odgovarjal na njih. V oči je tudi zbodlo, da je Golob navajal, kako je že dvakrat prosil za poročilo o nakupu stavbe na Litijski v Ljubljani, a do tega poročila ni prišel. Vse to lahko pokaže, da so dejansko v ozadju veliki posli, ki jih ne sme vedeti niti predsednik vlade, kljub temu, da gre za porabo davkoplačevalskega denarja. Vendar kot kaže kljub vsemu še vedno ministrica za pravosodje uživa njegovo podporo.

Prav tako je premier zavzel izredno nenavadno stališče pri razlagi spornega nakupa 13 tisoč računalnikov. Po njegovem mnenju naj bi imeli računalniki vse kar morajo imeti in to kljub temu, da mnogi opozarjajo, da nimajo niti operacijskega sistema. Robert Golob je še dodal, da doslej še ni slišal, da bi bilo pri tem nakupu kaj narobe. Ima pa politični analitik Edvard Kadič za takšno stališče konkreten odgovor: “Če bi bil manj na dopustu, bi mogoče celo kaj slišal.”

Vir: X