Edvard Kadič o izjavi Roberta Goloba gospodarstvenikom: “Gre za razmišljanje in delovanje nekoga, ki si je mirno, brez kančka sramu, omislil milijonsko nagrado za monopolno preprodajo državne elektrike”

Edvard Kadič. (Foto: Nova24TV)

Politični analitik Edvard Kadič se je v svojem zadnjem razmišljanju, ki ga je poimenoval “Halo, luzerji iz gospodarstva, pridite, javna uprava vas potrebuje!” dotaknil aktualnih političnih dogodkov. Po njegovem mnenju s teden najbolj zaznamovali opomini ljubljanskim mestnim svetnikom, negativni selekciji naše politike, ki se kaže v tem, da politik (Dejan Zavec) izreče 72 besed v enem letu, zaposlovalni politiki trenutne vlade in nenazadnje nagovor predsednika vlade gospodarstvenikom ter nenazadnje spomenika izbrisanim, ki naj bi bil v obliki mehkega ć.

Tako je po mnenju Kadiča minuli teden dogajanje zaznamovala izjava Goloba: “Če vam ne bo uspelo v gospodarstvu, pridite do nas, saj državna uprava potrebuje gospodarstvenike”. Po mnenju Kadiča ni šlo za šalo s strani Goloba ampak premišljeno izjavo. “Gre za razmišljanje in delovanje nekoga, ki si je mirno, brez kančka sramu, omislil milijonsko nagrado za monopolno preprodajo državne elektrike iz nuklearke,” je zapisal Kadič.

Tudi to je eden od pokazateljev negativne selekcije v našem družbeno-političnem prostoru. Poleg tega je v zadnjih dneh na to pokazala analiza delovanja oziroma aktivnosti naših parlamentarcev, ki je razkrila, da je denimo poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec v enem letu izrekel 72 besed. Kot je na hitro izračunal politični analitik je tako vsaka izrečena beseda Zavca državo stala 583 evrov.

In če so si ljubljanski svetniki Gibanja Svoboda, ki so podprli predlog Zorana Jankovića o nagradi vodstva ZD Ljubljana prislužili opomin, ker niso sledili volji stranke, imamo na drugi strani človeka, ki je namenjen samo glasovanju. Kot pojasnjuje Kadič se to izkazuje na njegovi neaktivnosti v državnem zboru.

Celotno razmišljanje vam je na voljo tukaj.

Avtor: Edvard Kadič

Vir: Portal24.si