Edvard Kadič o izkoriščanju vojne v politične namene pri stranki SD: “Teče jim voda v grlo”

Foto: Twitter (SD)

SD več kot očitno vojno v Ukrajini izkorišča v politične namene. Po Sloveniji so namreč “razobesili” plakate na katerih prikazujejo Janeza Janšo v črnini in njihovo voditeljico Tanjo Fajon kot rešiteljico sveta. V SD vse skozi govorijo, da Janez Janša vojno izkorišča v politične namene, na drugi strani pa z dejanji kažejo, da ravno to počno sami. V kampanji so šli tako daleč, da so uporabili citat predsednika vlade, ki je opozoril, da svet z vojno v Ukrajini ni več varen kot je bil.

“Ali bo Slovenija še naprej suverena država in pod vodenjem Vlade RS s strani Janeza Janše slišana in upoštevana znotraj EU in Nata ali pa bo pod Tanjo Fajon in stranko SD postala ruski “proxy”. Drži! Odločitev je jasna!”  je negativno kampanjo SD komentiral državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič.

Na Nova24TV so za psihološko razlago omenjenega plakata pri SD prosili strokovnjaka za komunikacijo Edvarda Kadiča. Kadič je povedal: “Negativne kampanje so namenjene kratkoročnim učinkom, kar pomeni, da SD-ju teče voda v grlo. In to je ves njihov namen. Demonizacija premierja Janeza Janše je dosegla svojo kulminacijo. Ocenili so, da so dolgoletna prizadevanja na točki, kjer morajo to kapitalizirati. Ne nazadnje so ravno oni bili veliki vlagatelji v negativno kampanjo proti Janši in to sedaj samo izkoriščajo. Gre za kapitalizacijo njihovih večletnih prizadevanj.

Kadič se je dotaknil tudi tega zakaj na levici želijo na vsak način “plasirati” Roberta Goloba, na drugi strani pa SD potiskajo na stranski tir. Po njegovem mnenju je to posledica dejstva, da je SD stabilna stranka, zato želijo graditi tri bloke: Levico, SD in Gibanje Svoboda. Kljub vsemu Golobu po mnenju Kadiča “grozi”, da se bo ustavil na 10-12 %.

Vir: Nova24TV