Edvard Kadič o trenutni vladi in politikih koalicije: “Počnem lahko, kar želim. Kaj mi pa kdo more!”

Edvard Kadič. (Foto: Nova24TV)

Vsak nov dan vlada Roberta Goloba “prinese” kakšen dogodek ali odločitev, ki se v zdravi demokratični družbi ne bi zgodil oziroma bi zaradi samokritike “avtorji” tega odstopili. Edvard Kadič je v svoji zadnji kolumni tako kot zadnja dva neprimerna dogodka izpostavil obnašanje in oblačenje predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič.

V svojem razmišljanju tako Kadič izpostavlja, da se že samo pitje kave v razpravni dvorani Državnega zbora, kaj šele način Urške Klakočar Zupančič ne spodobi. Prav tako kot neprimerno njeni funkciji izpostavlja oblačenje, ki ga je uprizorila na srečanju diplomatov, ko je prišla oblečena “mimo” bontona in protokolarnih zadev.

“Delovanje v diplomaciji je pravzaprav en velik protokol. Ves čas si ujet v nekakšna zaporedja, pravila obnašanja, govorjenja, naslavljanja, sedenja, postavljanja zastav, gibanja okoli miz, zaporedja pri nagovorih itd. itd. in seveda tudi pravila glede oblačenja,” razmišlja Edvard Kadič.

Prav tako še Kadič izpostavlja, da se je pred dobrim letom dni Tina Heferle takrat kot podpredsednica državnega zbora zgražala nad takratnim ministrom Alešem Hojsom, ki je v dvorani jedel. Danes, ko je na skrajno neprimeren način v dvorani pila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, pa so vsi v koaliciji tiho in se delajo kot, da se ni zgodilo nič.

“Vladajo nam torej ljudje, za katere pravila, po njihovo, preprosto ne veljajo. Ne pri kavici in ne pri kikl’ci,” je še zapisal Edvard Kadič. Celotno kolumno si lahko preberete tukaj.

Vir: Portal 24