Edvard Kadič: “Vlada ob sto dneh vladanja pripravila teater absurdnosti in kršila 7. člen statuta Univerze v Ljubljani”

Edvard Kadič. (Foto: Nova24TV)

“Tipična značilnost teatra absurda je občutek sramu in sočutja do nastopajočih, ki se nam zdijo neumni. Kaže se namreč očitna težnja po odsotnosti smisla. Vsebine torej ni, je zgolj forma,” v svoji tokratni kolumni razmišlja Edvard Kadič. Kadič je namreč skozi svoj pogled prikazal delovanje vlade v 100. dneh in njihovo predstavo za javnost ob tej “obletnici”.

Edvard Kadič se je s pojmom teater absurdnosti poigral, ker je prepričan, da je predstava za javnost ob sto dneh vlade imela toliko dosežkov in neverjetnih dosežkov, da bi lahko kandidirala vsaj za Viktorja, če ustvarjalci že ne sežejo do Hollywooda.

“Deluje, kot bi nekdo načrtno pripravil in izpeljal dogodek z namenom preveriti ali sploh lahko kdo na Slovenskem uvidi genialnost tega scenarista ali ne. Da gre v takšnem primeru za mentalno bolno osebnost, ki trpi za grandioznostjo, niti ni več pomembno,” je prepričan Edvard Kadič.

Avtor kolumne izpostavlja tudi dejstvo, da so z izbiro prizorišča dogodka kršili 7. člen statuta Univerze v Ljubljani, ki izrecno prepoveduje delovanje političnih strank na univerzi. V to kategorijo tako spada sama vlada kot stranke, ki vlado sestavljajo.

Celotno kolumno si lahko preberete tukaj.

Vir: Portal 24.si