Edvard Kadič: “Vladanje z odloki je pravno huliganstvo (vir: Nataša Pirc Musar)”

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Kot smo že poročali, se je vlada Roberta Goloba odločila, da zdravnike prisili v delo s pomočjo sprejetega odloka. To ne bi bilo nič nenavadnega, če ta ista oblast, ki danes sprejema takšne odločitve pred leti ne bi vlado Janeza Janše obtoževala huliganstva ter avtoritativnosti, ko so se v izrednih razmerah sprejemali odloki. Še več s svojim prihodom na oblast so vse kazni, ki so se nanašale na kršenje odlokov odpravili.

Glasna zagovornica takšnih obtožb je bila tudi Nataša Pirc Musar, ki pa danes, ko Golobovi sprejemajo odloke za vladanje nemo molči. Na to je na Planet TV opozoril tudi politični analitik Edvard Kadič. Kar njega osebno še bolj moti je tu, da je takratno politiko, ki si je pomagala z odloki označila za “pravno huliganstvo”.

V nadaljevanju je Kadić izpostavil, da lahko sedaj zdravnike, ki ne bodo delali skladno z sprejetim vladnim odlokom doleti kazen. Vendar upa, da bodo Golobovi tudi tukaj imeli enaka merila kot v primeru petkovih kolesarjev in bodo te kazni kasneje razveljavljene. Prav tako to pričakuje od predsednice republike, saj je ravno ona takšno vladanje razglasila za huliganstvo.

Vir: X