Edvard Kadič: “Vlado pozivam, da objavi seznam oškodovancev in nastalo škodo ter koliko je kdo dobil pomoči”

Foto: zajem zaslona Twitter / Edvard Kadič

Zadnje katasrofalne poplave so pokazale, da ljudje dejansko znajo stopiti skupaj in pomagati sočloveku na takšen ali drugačen način. Tudi vlada se je na različne načine hvalila s pomočjo, ki jo bodo dala prizadetim, nenazadnje pa naj bi se poistovetila z dobrodelno nogometno tekmo v Stožicah. Na tekmi, ki jo je organiziral Aleksander Čeferin, so nogometni zvezniki zbirali sredstva namenjena prizadetm v poplavah in jih je bilo zbranih nekaj več kot 3,5 milijona evrov.

Kljub temu, da mnogi priznavajo, da je šlo za imenitni dogodek, ki ga je obogatil presenečenje večera Zlatan Ibrahimović, mnogi dvomijo, da bo dena šel v prave roke. Tako je v izogib vsemu netransparentnemu razdajanju državnega denarja politični analitik Edvard Kadič vlado pozval, da objavi seznam oškodovancev, višino škode ter koliko so prejeli državne pomoči.

V svojem razmišljanju na to temo je Edvard Kadič zapisal: “Seveda pa se ob tovrstnih dogodkih pojavlja vprašanje, koliko od zbranega denarja dejansko pride do pomoči potrebnim. Da ne bo pomote, prav nobenega razloga nimam za dvom, da bo v zvezi z omenjenim nogometnim dogodkom zbranih tri in pol milijone evrov našlo pot do oškodovancev.” Celotno razmišljanje Edvarda Kadiča si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Portal24.si