Edvard Kadič: “Vsak mičkeno večji izziv pokaže res slabo operativnost vladne ekipe, pogosto tudi abotnost posameznih ministrov.”

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Čeprav si nekateri želijo na vse pretege zakriti oči, se je trenutne slovenske oblasti kar do dobra prijel psevdonim Edvarda Kadiča “ladja norcev”. Kljub temu, da se različne vlade soočajo z različnimi izzivi, ki so lahko večjega ali manjšega obsega, se zdi, kot, da trenutna oblast ni kos niti najmanjšim izzivom. V kolikor bi vlada Roberta Goloba nadaljevala politiko Janeza Janše na področju ilegalnih migracij, bi to lahko bil za njih manjši izziv, vendar zaradi nasprotovanju vsemu kar je bilo takrat zastavljeno, je to danes postal velik izziv.

https://x.com/EdvardKadic/status/1701959605562052942?s=20

Številke ilegalnih prestopov meje so se z nastopom Golobove vlade pričele iz meseca v mesec enormno naraščati. To pa ni nič nenavadno, če so predvsem tihotapci seznanjeni z mnenjem notranjega ministra da so “ograje brez veze”. S tem se je migrantom dalo jasno sporočilo, da za njih ni tehničnih ovir za prehod državne meje. Po takšnem ravnanju ministra in nenazadnje predsednika vlade, pa se sedaj po letu in treh mesecih pričakuje, da bo Hrvaška namesto naših organov odigrala vlogo varovanja državne meje. Slovenija pa je prišla tako daleč, da se dnevno govori tudi o tisoč in več ilegalnih prehodov državne meje, prebivalci južnega dela države pa se ne počutijo več varne v svojih domovih.

Kot rečeno v kolikor bi Golobova vlada sledila politiki vlade Jnaeza Janše bi to lahko bil mali izziv, danes pa je to velika težava naše domovine. Gre pa nenazadnje le za en izziv v vrsti mnogih s katerimi se srečuje trenutna oblast. Vsekakor pa je zanimiv pogled političnega analitika Edvarda Kadiča s spopadanjem s temi izzivi trenutne oblasti: Vsak mičkeno večji izziv – kjerkoli(!) – pokaže res slabo operativnost vladne ekipe, pogosto tudi abotnost posameznih ministrov. Poklukar, “ograja je brez veze” in 40.000 nelegalnih prestopov Slo meje (koliko je še tistih mimo štetja!) letos je le zadnji primer. #ladjaNorcev”

Vir: X