Edvard Kadič: “Woke družbeni eksperimet pod Golobom dosega epske razsežnosti in to s kolapsom vodenja države, kolapsom prava ter kolapsom državnih financ”

Politični analitik Edvard Kadič. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Politični analitik Edvard Kadič se je tokrat razpisal o Woke politiki in tem zakaj lepe vasi lepo gorijo. K temu ga je spodbudilo dejstvo, da smo v Evropi priča vse več smradu vojne, namestu, da bi tega bilo vsak dan manj in nenazadnje komu je to v interesu. V razmišljanju pa Kadič razlaga tudi pomen besede be woke, ali prevedeno biti prebujen.

V nadaljevanju opisuje stanje Slovenije v letih 2020 in 2021, ko je leva politika z odstopom Marjana Šarca pričakovala nove predčasne volitve, vlado pa je sestavila SDS. Ta vlada se je dve leti spopadala z epidemijo, polek tega pa še s fanatičnimi woke levičarskih aktivistov ter osrednjimi mediji. Hkrati bralce sprašuje, če menijo, sta bili predvsem slednji zadevi spontani in naključni.

Danes smo priča izredom v Franciji, ki so jih in jih povzročajo priseljenci. Kljub posnetom, da je fantova smrt katerega naj bi bila posledica teh izredov, za takšen razplet v veliki meri kriv sam, saj se ni odzival na opozorila policistov.

“Komu kaos sploh ustreza? Zagovornikom tradicije in pravno urejene družbe ali zagovornikom nečesa novega (woke, progresivno), ki mora staro nujno uničiti, ponižati, razbiti, da bi na teh ruševinah lahko gradilo? Če k iskanju odgovorov dodate še pretok blaga in storitev, ki jih pravna država sankcionira, odgovor izplava kar sam od sebe. Ali kriminal belih ovratnikov, trgovina z drogo, ljudmi, orožjem, človeškimi organi, novodobnimi sužnji itd. bolje uspeva v urejeni ali neurejeni družbi?”, stanje v slovenski družbi na drugi strani vidi Edvard Kadič.

Avtor: Edvard Kadič

Vir: Portal24.si