Ekipa “vrhunskega” menedžerja v EU poslala neustrezno prošnjo za pomoč, ljudje ostali brez lastnega denarja

Foto: Vlada Republike Slovenije

Čeprav ga razglašajo za vrhunskega menedžeja, s svojo ekipo robert Golob ne zna pridobiti niti denarja za naravne nesreče. Ne samo, da je Slovenija neuspešna pri črpanju evropskega denarja, pod Golobom ne znanjo pridobiti niti denarja za naravne nesreče. Tako so v Bruselj poslali neustrezno prošnjo za pomoč.

https://x.com/NeuroVirtu/status/1800789540082524170

Evropska komisija je namreč prošnji za pomoč iz solidarnostnega sklada po lanskih avgustovski poplavah, podala mnogo pripomb. Tako je dejansko Golob s svojo ekipo ljudi prizadete v poplavah prikrajšal za lasten denar, saj se je potrebno zavedati, da ne gre tukaj za denar, ki bi ga kar nekdo dal, ampak denar, ki ga tudi Slovenija prispeva. V pripombah je Evropska komisija opozorila, da je vlada pri oceni uporabljala nezanesljive metodologije.

Na tem mestu spomnimo, da so že pri oceni škode mnogi opozarjali, da je vlada precej nezanesljiva, saj se je ocenjena vrednost vsakih nekaj dni spreminjala. Da je vlada pristopila napačno pri zaprosilu za evropska sredstva so opozarjali mnogi ter napovedali, da v Evropi ne bo tako zlahka pridobiti finančna sredstva. To se je danes izkazalo še za kako resnično.

Vir: X