Ekonomist Matej Lahovnik opozarja, da gre za neupravičeno podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Zdravniki in zdravstvo. (Foto: pixabay.com)

Slovenijo je v zadnjem tednu na noge dvignila vest, da namerava zavarovalnica Generali svojo storitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja podražiti za okoli 10 evrov. To se Sloveniji dogaja kljub temu, da imamo koalicijskega partnerja (Levica), ki je ves čas obljublja, da se bo to ukinilo z njihovim prihodom na oblast.

V zavarovalnici takšno odločitev sicer utemeljujejo s tem, da so bili doslej med tremi ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja najcenejši. Po tej odločitvi zavarovalnice Generali, niti v Vzajemni in Triglavu ne izključujejo, da bodo sledili takšni praksi. Vlada pa naj bi se sedaj po nekaterih informacijah pričela pogovarjati na temo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Ekonomist dr. Matej Lahovnik pa ob tem opozarja da gre za neupravičeno dražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. “Rekordna podražitev ni upravičena, ker je v času korone proračun financiral veliko storitev, posegov na sekundarni ravni je bilo dosti manj in zavarovalnice bi lahko tedaj oblikovane rezervacije za neopravljene storitve porabile sedaj,” je kritičen dr. Matej Lahovnik.

Vir: Twitter