Ekonomist Matej Lahovnik: ” V kolikor je Ivo Boscarol pripravljen vložiti kapital v oživitev Vipavske doline, bi ga morali na vladi takoj vprašat kako mu lahko pomagajo”

Foto: Zajem zaslona (Youtube - Celjski sejem)

Intervju, ki so ga na N1 Slovenija pripravili z uspešnim slovenskim podjetnikom Ivom Boscarolom ni ostal neopažen tudi pri nekaterih uspešnih ekonomistih. Eden takšnih je tudi Matej Lahovnik, ki je mnenja, da bi glede na Bocsarolova stališča morala vlada nemudoma ukrepati in mu priskočiti na pomoč.

Ivo Boscarol je namreč za N1 povedal, da je njegova želja ohranitev Fructala in Elana v slovenskih rokah. Zaradi tega je napovedal, da bo v primeru prodaje omenjenih podjetij na kakršen koli način pomagal z nakupom deležev in ohranjanjem proizvodnje v Sloveniji.  V nadaljevanju je še povedal, da bo vedno pripravljen prevzeti kakršno koli slovensko podjetje, ki je pomembno za Slovenijo.

“Če je Boscarol v prehranski krizi pripravljen vložit znanje in kapital v oživitev Vipavske doline bi ga morali na vladi takoj vprašat kako mu lahko pomagajo,” je omenjene besede komentiral ekonomist Matej Lahovnik.

Vid Mlakar, ki živi v Švici je ob teh besedah Iva Boscarola dodal: “Taki gospodje so nosilci pozitivnega družb in ekon napredka, ki rezultira v boljšem življenju njihove regije. Namesto da bi poslušali njih, Slovenci poslušajo Kordiše, Mesece, Nike, in ostale ki samo razmišljajo o nasiljem prerazporejanju tujega ustvarjanja.”

Vir: Twitter in N1