Ekonomist pojasnjuje kako je zaradi ukinitve prostovoljnega zavarovanja, 911 poplavljencev ostalo brez hiš

Foto: Zajem zaslona Facebook

Eden prvih, ki je opozoril, da bo odločitev Golobove vlade o ukinitvi prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja stala davkoplačevalce več deset milijonov, je bil mag. Ivan Simič. Ker kot piše v nadaljevanju svojega razmišljanja se osrednji mediji raje ukvarjajo z rezinami pršuta, je zadevo pojasnil na konkretnem primeru. Da bi si ljudje lažje predstavljali kakšno neumnost je vlada s tem naredila, davčni strokovni to pojasni s tem, da bi za ta denar lahko 911 poplavljencev dobilo nova domovanja.

https://x.com/IvanSimic59/status/1808736067748602100

Tudi mag. Simič opozarja, da vlada v 11 mesecih od uničujočih poplav ni zgradila še niti enega novega adomovanja, veliko raje pa se je ukvarjala z ukinitvijo dopolnilnega zavarovanja. In kot davčni strokovnjak je Golob takrat napovedoval kako bo to zmanjšalo dobičke zavarovalnic, prav tako pa naj bi preprečili višanje zavarovalnih premij.

“S sklenjenimi napovedanimi poravnavami in nakazilom 33,5 milijona evrov bo država storila ravno to, povečala bo dobičke zavarovalnici, z 240 milijoni evrov pa bo vrtala luknjo v proračunu. Zdaj še čakam, da zvišajo znesek premije za obvezno zdravstveno zavarovanje.” S temi besedami Ivan Simič pojasni kaj je dejansko naredil Robert Golob s svojo potezo in kako so visoko ceno nespametnosti ter laganja predsednika vlade plačali davkoplačevalci.

Vir: Blog Ivan Simič