Ekskluzivno objavljamo posnetek policistov, ki  so v torek na avtocesti pri Lukovici ustavili vozilo, v katerem je hrvaški voznik prevažal štiri državljane Kitajske, ki so nezakonito prestopili mejo. Na posnetku se vidi, kako postopajo policisti v zaščitnih maskah, medtem ko so si štirje ilegalni kitajski migranti oblačili zaščitna oblačila zaradi nevarnosti koronavirusa. Hrvaškemu državljanu so odvzeli prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V zadnjih dneh v Sloveniji zaradi neodgovorne odstopajoče vlade Marjana Šarca vlada izredno stanje glede morebitne pandemije koronavirusa v naši državi. Kot kaže pa so vsaj neka navodila dobili slovenski policisti. Na ekskluzivnem posnetku, ki nam ga je poslal naš neimenovani bralec, lahko vidite, kako se je eden izmed kitajskih ilegalnih migrantov obleče v zaščitno obleko pred širitvijo koronavirusa.

V preteklosti smo v naših novicah velikokrat poročali o boleznih, ki jih lahko prenesejo v našo državo ilegalni migranti. Zgodbo z njihovimi zdravstvenimi težavami smo predstavili na primeru občine Ilirske Bistrice, kjer se že dlje časa soočijo z nevšečnosti glede zdravstvenih težav migrantov. Pandemija koronavirusa je toliko bolj zaskrbljena, saj smo v tem času spustili na deset tisoče avtomobilov in tovornjakov, ki so brez preverjanja prečkali slovensko mejo. Kljub temu, da smo s pomočjo naših virov poročali o pozitivnih testih okužbe iz UKC Ljubljana, UKC Maribor, Splošne bolnišnice Celje in podjetja Iskra bodo slovenske oblasti prej ali slej morale priznati, da pozitiven primer koronavirusa obstaja tudi v Sloveniji.

Avtor Luka Perš, video si lahko ogledate tukaj.