ponedeljek, 11 decembra, 2023
Doma Slovenija Mora za lastnike zemljišč in kmete ob Nemški cesti se je...
Foto: Fb

[Ekskluzivno] Mora za lastnike zemljišč in kmete ob Nemški cesti se je uresničila, kdo jih bo zaščitil? Janković in Bobnarjeva nanje s policijo in gradbenimi stroji!

Pravna država ne obstaja več. Ko policija ščiti protipravna gradbena dela za izgradnjo kanalizacije na vodovarstvenem območju, od katerega je odvisno 300 tisoč ljudi, je to znak, da živimo v državi brez reda, v kateri policija raje ščiti oblastno mafijo. Posnetki s terena potrjujejo, da so se najhujše grožnje uresničile. Tamkajšnji kmeti in lastniki zemljišč nimajo več nikogar, na katerega bi se lahko obrnili, da bi jih zaščitil. Slep za dogajanje je tudi minister za okolje Simon Zajc.

Najhujše slutnje, na katere je prvi opozoril poslanec državnega zbora Anže Logar, so se uresničile. Zgodaj zjutraj je policija vkorakala na ljubljansko vodovarstveno območje ob Nemški cesti, pripravljena je tudi težka gradbena mehanizacija za gradnjo spornega kanala C0, zaradi katerega so sekali tudi zaščiteno Naturo 2000.

Znano je, da gre za investicijo župana Ljubljane Zorana Jankovića na zasebnih zemljiščih, vendar ta nima služnostne pravice, na enem odseku pa nima niti veljavnega gradbenega dovoljenja. Zato je absurd še toliko večji, da policija ščiti protipravne in pritlehne interese ljubljanskega župana, za katerega se je v preteklosti že izkazalo, da ga premoženje običajnih ljudi in zakonitost ne zanimata.

Dokaz s terena, da se dela nadaljujejo kljub nezakonitosti.

V normalni pravni državi bi bilo seveda obratno, oblast niti slučajno ne bi sodelovala pri tako kriminalnih dejanjih, kot je gradnja brez ustreznih dovoljenj na zaščitenih območjih. Še posebej pa pri zdravi pameti ne bi dopustila gradnje kanalizacije čez vodonosnik, ki zagotavlja čisto pitno vodo, ki je, mimogrede, zaščitena z ustavo, 300 tisoč Ljubljančanom. Ker je minister za okolje Simon Zajc član SMC, ki je sprejela vpis vode v ustavo, se zdi nezaslišano, da ta molči in dopušča nadaljevanje gradnje kanalizacije.

Delovni stroji in policija so pripravljeni.

Fotografija osebe Kmetija Čerin.

Nezakonita gradbena dela so se že pričela.

Prvotno objavljeno na nova24tv.si .

 

Avtor: Rok Kranjc