Tranzicijska omrežja načrtujejo s podporo medijev in kapitala zrušiti aktualno demokratično vlado in postaviti tehnično vlado, za tehničnega mandatarja pa ustoličiti radikalno levega ekonomista Jožeta P. Damijana. Med meceni projekta je tudi vidni član Kučanovega Foruma 21 in lastnik idrijskega Kolektorja ter časopisne hiše Delo Stojan Petrič. Cilj tehnične vlade je predvsem napolniti vse bolj prazne malhe izbranih podjetij z napadom na največje gradbene projekte. Predčasne volitve zato niso njihova intimna opcija.

Tranzicijska politično-kapitalska omrežja v ozadju pripravljajo načrt za padec aktualne demokratične vlade, nato pa postavitev tehnične vlade z mandatarjem Jožetom P. Damijanom.

Gre za projekt, ki ga finančno in medijsko zanesljivo podpira idrijski tajkun Stojan Petrič, za katerega je znano, da mu v mandatu prejšnje vlade ni uspelo do donosnih gradbenih poslov pri gradnji drugega tira in karavanškega predora. V igri so torej milijarde za izbrana podjetja, da bi to dosegli, pa bodo šli “preko trupel”.

V ozadju projekta tudi Damir Črnčec
Kakšna je torej njihova strategija? Kot smo izvedeli, naj bi že danes v Petričevem časopisu Delo izšel pompozen članek s sporočilom “našli smo rešitelja” za slovensko gospodarstvo, ki pa ne bo nihče drug kot Jože P. Damijan. Damijana bodo predlagali za tehničnega mandatarja, idejo pa bodo posvojile štiri opozicijske stranke, ki so od marca ostale brez vlade.

Avtorica Sara Kovač, več lahko preberete tukaj, kjer je bil članek prvotno objavljen.