Emilija Stojmenova Duh objavila javni razpis za nakup računalnikov za prizadete v poplavah pred avgustom!?

Nakup 13.000 prenosnikov s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo oziroma ministrice Emilije Stojmenove Duh, že nekaj časa dviguje prah. Sedaj pa svojo odločitev hiti upravičevati s tem, da naj bi bili prenosniki namenjeni tudi prizadetim v avgustovskih poplavah. Sam javni razpis je bil objavljen pred avgustom, zato je vsaj nenavadno, da je ministrica že takrat vedela, da bodo poplave.

Kot je prikazal novinar Mirko Mayer naj bi bili prenosniki namenjeni trem skupinam prebivalcev. Tako naj bi bili do računalnikov upravičene ranljive skupine, vrtci in šole ter pravne osebe javnega prava prizadete v poplavah. Vendar takšno izjavo poda ministrstvo, ki jasno in nedvoumno ve, da so bile poplave nekaj mesecev po objavi javnega razpisa.

“Primer 13.000 prenosnikov: nekaj se ne ujema (beri podčrtano). Tako je ponavadi na javnih razpisih, ko se bliža konec mandat,” je prepričan Mirko Mayer. Drugi novinar Bojan požar pa ob tem zastavlja vprašanje, kako je lahko ministrstvo vedelo, da bodo poplave. “Računalnike pri Emiliji Stojmenovi Duh kupili za prizadete v poplavah, čeprav takrat, ko je bil objavljen razpis, poplav še sploh ni bilo?! Pa kdo je tu nor?!,” je zapisal Bojan Požar.

Vir: X