Energetika Celje d.o.o. včeraj zaključila ogrevalno sezono, hkrati že imajo usmerjen pogled v prihajajoče investicije

Foto: pixabay.com

V podjetju Energetika Celje d.o.o. so včeraj, dne 27. 4. 2018 končali z ogrevalno sezono 2017/2018 na sistemu daljinskega ogrevanja. Hkrati vse uporabnike, ki so priključeni na ogrevanje sanitarne vode na področju Nove vasi in Hudinje obveščajo, da bo ta proces nemoteno potekal tudi naprej.

Energetika Celje d.o.o. je letošnjo sezono ogrevanja pričela nekoliko prej kot ostala leta. Tako so pričeli z ogrevanjem že 20. septembra 2017, vendar jo tudi zaključujejo malo prej kot so to storili v preteklih letih. Zadnji dve kurilni sezoni sta se za Energetiko Celje d.o.o. pričeli s 1. oktobrom leta 2016 in leta 2015. Končali pa sta se 15. maja 2017 in 20. maja 2016. Zaradi vsega tega se letošnja sezona bistveno ne razlikuje od preteklih kurilnih sezon.

Kljub dejstvu, da se je kurilna sezona za leto 2017/2018 končala v Energetiki Celje d.o.o. že pripravljajo vse potrebno, da bodo lahko nemoteno izpeljali kurilno sezono 2018/2019. Tako bodo toplejše dni, ki so pred nami izkoristili za nekaj prepotrebnih investicij. Obnovili bodo toplovod na sistemu daljinskega ogrevanja, prav tako se že zaključuje izgradnja toplotne postaje na celjskem letnem bazenu, do katerega je bil že lani izgrajen tudi vročevod.

Icon, Smart Home, Home, Technology

S sanacijo toplovoda pri Libeli Elsi d.o.o. bodo pričeli 3. maja, pri kateri bodo v druži Energetika Celje d.o.o. obnovili izolacijo in barvanje konstrukcije. Po 7. maju načrtujejo tudi izolacijo toplovoda na Otoku ter vročevodov na Lavi in pri Celjskem sejmišču. Skupno vrednost vseh obnov toplovodov in vročevodov v Energetiki Celje d.o.o. ocenjujejo na okoli 200.000 evrov, izgradnjo same toplotne postaje na celjskem letnem bazenu pa na okoli 70.000 evrov.  Energetika Celje d.o.o. načrtuje tudi izgradnjo vročevoda do načrtovanih šestih blokov, ki se bodo gradili v Novi vasi, hkrati sporočajo, da je v teku priprava projektne dokumentacije za energetski most čez reko Hudinjo v Trnovljah.

Kljub vsemu letošnja ogrevalna sezona 2017/2018 za Energetiko Celje d.o.o. ni minila brez težav, saj so morali izvesti že interventni poseg na vročevodu na območju starega Ingrada. V tem primeru je prišlo do vdora kanalizacije v kineto, kar je uničilo cevi. Zato so morali obstoječe cevi zamenjati s predizoliranimi novimi cevmi.

 

M.I.