Zaradi nizkih temperatur, ki so nas spremljale v zadnjih dneh so se v Energetiki Celje odločili za pričetek uradne kurilne sezone za leto 2018/2019 z dnem 27. 9. 2018. Iz Energetike Celje so sporočili, da je bilo v šolah in vrtcih toplo že v torek, saj je bilo potrebno pred začetkom uradne kurilne sezone ogreti celotno omrežje.

Vendar poudarjajo, da je začetek ogrevanja v posameznih večstanovanjskih objektih odvisen od želja in dogovora etažnih lastnikov. Ti morajo tako pisno sporočiti svojo odločitev preko svojega predstavnika ali upravnika in le-ta potem obvesti pooblaščene vzdrževalce toplotnih postaj. Tudi poslovni odjemalci imajo možnost, da si sami nastavijo urnik in temperaturni nivo ogrevanja.

Energetika Celje opozarja, da lahko etažni lastniki preko vzdrževalca toplotne postaje v času ogrevalne sezone ob morebitnem toplejšem vremenu zmanjšujejo moč ogrevanja in to preko krmilnika, oziroma regulatorja v svoji toplotni postaji. Preko daljinskega ogrevanja se v Celju ogreva 17.000 Celjanov. To so predvsem območja Hudinje, Nove vasi, Lave, Otoka in Golovca, poleg večstanovanjskih objektov je v sistem vključenih tudi 13 šol in vrtcev, bazen in 144 poslovnih prostorov. Glavni vir toplote so odpadki iz Toplarne Celje, zemeljski plin in biomasa iz furnirnice.

V Energetiki začno z uradno kurilno sezono, ko v obdobju treh zaporednih dni zvečer po 22. uri padejo pod 12 stopinj Celzija. V lanskem letu so pričeli s kurilno sezono 20. septembra, leta 2016, 3. oktobra in leta 2015, 1. oktobra.

 

M.I.