Energetika Celje zaradi napovedanih nizkih temperatur pričela z ogrevalno sezono 2019/2020

Foto: Energetika Celje

Napoved nizkih temperatur je posledica, da so se v Energetiki Celje odločili, da so včeraj pričeli z ogrevanjem omrežja daljinskega ogrevanja. Vsi, ki za ogrevanje uporabljajo daljinsko ogrevanje lahko preko upravnikov in predstavnikov objektov sporočijo želeni termin ogrevanja pooblaščenim vzdrževalcem toplotnih postaj. Prav tako je za poslovne odjemalcev na voljo nastavitev urnika in temperaturni nivo ogrevanja.

Etažni lastniki lahko preko vzdrževalca toplotne postaje v času ogrevalne sezone tudi ob toplejšem vremenu zmanjšajo moč ogrevanja preko krmilnika oz. regulatorja v njihovi toplotni postaji.

Z daljinskim ogrevanjem Energetike Celje se ogreva 17.000 Celjanov. Največ uporabnikov tega načina ogrevanja je na območju Hudinje, Nove vasi, Lave, Otoka in Golovca. Daljinsko ogrevanje poleg večstanovanjskih objektov koristi tudi 10 šol in vrtcev, bazen in 114 lokalov. Za glavni vir toplote v Energetiki Celje uporabljajo odpadke iz Toplarne Celje, zemeljski plin in biomasa iz furnirnice.

V lanski kurilni sezoni so pričeli z ogrevanjem 27. septembra 2018. Uradna kurilna sezona se prične, ko temperature tri dni zapored zvečer ob 22. uri padejo pod 12 Co.

M.I.